08 marzo 2013

DÍA DE LA MUJER TRABAJADORA

Hoy, pero también mañana y ayer y siempre, hemos de celebrar el día de la mujer trabajadora....y para conmemorarlo os remito al comunicado que ha "colgado" en nuestra web de Col.lectiu Ronda mi compañero y amigo  Àlex Lasmarias. Felicidades por el artículo y espero que algún día no sea necesario celebrar el día de la mujer trabajadora.

Acceso al comunicado.


Dia de la dona treballadora

Any rere any, no es pot deixar de constatar que les paraules 'discriminació' i 'desigualtat' admeten totes les formes possibles de declinació en femení. Una situació que la crisi econòmica i les polítiques d'austeritat imposades, agreugen fins extrems insuportables i, sobretot, intolerables.


Ciutadanes de segona amb les esquenes carregades pel pes asfixiant del desballestament progressiu del sector públic, les polítiques de contenció salarial, la precarització de les relacions laborals, la disminució de la renda familiar disponible i l'austeritat esdevinguda finalitat en si mateixa.
Ciutadanes de segona obligades a omplir els amplíssims buits que l'Estat ha deixat en el seu camí de retirada i claudicació respecte l'obligació de vetllar pel benestar general de la ciutadania i la preservació d'aquells drets que configuren el llindar per sota del qual la vida queda privada de la dignitat que li hauria de ser inherent.
Ciutadanes de segona castigades com ningú per la conjuntura i l'estructura.
Ciutadanes de segona, treballadores i cuidadores; precaritzades i mal pagades, amb contractes temporals i ocupades a jornada parcial per poder atendre suposades obligacions lligades amb feixugues cadenes a la identitat de gènere.
Ciutadanes de segona, maltractades i violentades.
Ciutadanes de segona que miren la igualtat i la plena equiparació de drets i deures com altres miren la utopia llunyana i inassolible.
Cada 8 de març és la denúncia d'una injustícia que obstinadament s'ignora i la celebració de la voluntat de canviar una situació que condemna des del mateix moment del seu naixement a milions de persones. El crit irat contra l'immobilisme d'una forma, una altra forma, de tirania que, com totes les tiranies, mereix ser combatuda i, en última instància, derrotada.
Des del Col·lectiu Ronda celebrem aquest dia i us convidem a totes a participar en els actes commemoratius. I a recordar que també el 9 de març, com tots els altres dies del calendari, són el dia de la dona treballadora treballadora.


4 comentarios:

  1. Punto 5 concluido de mi expediente de incapacidad permanente, es pensión?

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. No, hay que esperar el sentido de la resolución.

      Eliminar
  2. Buenas noches, mllevo 545 días de baja me llamaron el día 31 del inss I me dijeron que me mandarían una carta, tengo epilepsia tomo muchos fármacos I hair estoi al esper de una operación de la epilepsia para ver si uniera mejoría tenía la duda de que podría pasar espero su ayuda un saludo muchas gracias

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Poco puedo decirte, pero en breve te llegará la resolución del INSS. Esperemos que sea favorable.

      Eliminar

Te contestaré lo más rápido que me sea posible, pero ten paciencia. Mi opinión no sustituye la de un profesional jurídico que pueda asesorarte directamente y examinar documentación.